Vragen

Op deze pagina zullen wij antwoord geven op een aantal veel gestelde vragen. Heeft u ook een vraag maar staat deze er niet bij stuur uw vraag dan naar nvd@despinnerij.nl. Wij zullen uw vraag dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Hieronder geven we het antwoord op de volgende vragen:

 • Wat heb ik nodig om mijn website te kunnen beheren?
 • Hoeveel pagina’s kan ik maximaal aanmaken?
 • Kan ik mijn eigen afbeeldingen en logo toevoegen?
 • Kan ik samen met meerdere collega’s mijn website beheren?
 • Hoe snel is mijn nieuwe website online?
 • Ik heb al een website, kan ik dan ook gebruikmaken van de NVD Site Service?
 • Wat is de procedure na aanmelding?
 • Wat is de opzegtermijn van mijn abonnement?
Wat heb ik nodig om mijn website te kunnen beheren?

Allereerst heeft u een computer met internet aansluiting nodig. Verder een internet browser waarmee u uw website kunt bekijken en kunt inloggen in het CMS. Het is aan te raden up-to-date versie van uw internet browser te gebruiken. Bruikbare internet browsers zijn onder andere:

 • Firefox
 • Internet Explorer
 • Safari
 • Opera
 • Google Chrome

Naast de bovengenoemde internet browser hoeft u geen programma op uw eigen computer te installeren.

Hoeveel pagina's kan ik maximaal aanmaken?

U kunt maximaal 25 pagina’s aanmaken. Deze pagina’s zijn (deels) direct in de menu balk van uw website zichtbaar, maar u kunt ook sub pagina’s aanmaken.

Vijfentwintig pagina’s lijkt misschien beperkt maar is voor de meeste websites meer dan voldoende. De inhoud (lengte) van elke pagina is onbeperkt.

Kan ik mijn eigen afbeeldingen toevoegen?

Naast een aantal standaard afbeeldingen kunt u uw eigen afbeeldingen en logo toevoegen (uploaden) en vervolgens in de pagina’s opnemen. Met uw eigen logo laat u uw website mooi aansluiten bij uw huisstijl en eigen afbeeldingen zorgen voor een geheel eigen uitstraling.

Kan ik samen met meerdere collega's mijn website beheren?

Ja, dat kan. Als u (bij aanmelding) aangeeft dat er meerder collega’s de website willen gaan beheren dan maken we voor al deze beheerders een eigen account aan. Zo is het niet nodig om wachtwoorden uit te wisselen en kunnen accounts van vertrekkende collega’s simpelweg verwijderd worden.

Hoe snel is mijn website online?

Ons streven is om uw website uiterlijk binnen 10 werkdagen online te hebben.

In de meeste gevallen lukt dat makkelijk en bent u al na een paar dagen online, maar in enkele gevallen kunnen wij hier echter niet aan voldoen. Als er bijvoorbeeld een domein moet worden verhuist of bestaande hosting voldoet niet aan de gestelde eisen. In die gevallen zijn wij afhankelijk van externe partijen en kan het soms wat langer duren. In die gevallen zullen wij u hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte stellen.

Ik heb al een website, kan ik dan ook gebruikmaken van de NVD Site Service?

Heeft u al een website maar voldoet deze niet meer of moet u voor elke wijziging contact opnemen met de beheerder?

Ook dan kunt u gebruik maken van de NVD Site Service. Na aanmelding zullen wij uw bestaande website vervangen door de NVD Site Service website en CMS. Daarna ontvangt u een inlogcode voor het CMS en kunt u direct aan de slag met uw nieuwe website.

Wat is de procedure na aanmelding?

Als u besluit gebruik te gaan maken van deze service kunt u zich aanmelden m.b.v. het aanmeldingsformulier. Als wij deze hebben ontvangen zullen wij, als dat nodig is, de gewenste domeinnaam registreren en hosting voor dit domein regelen. Als u al een domeinnaam en hosting heeft, is dit niet nodig en, zullen wij u verzoeken ons de inlogcode van de webserver toe te sturen.

Vervolgens installeren wij de website en CMS software op de webserver en vullen de standaard website alvast met uw gegevens. Na een grondige test ontvangt u een persoonlijke inlogcode waarmee u in het CMS kunt inloggen en aan de slag kunt met uw nieuwe website.

Wat is de opzegtermijn van mijn abonnement?

Als u niet langer gebruik wilt maken van de NVD Site Service dan kunt u dat, zonder opgave van reden, uiterlijk twee maanden voor het verlopen van uw contract periode per e-mail doorgeven via nvd@despinnerij.nl. U ontvangt dan binnen enkele dagen een bevestiging van uw afmelding.