Wat is het

De NVD Site Service is een dienst die, bij de NVD aangesloten, diëtisten is staat stelt om op eenvoudige wijze zelf hun website te beheren. In opdracht van de NVD heeft de Spinnerij webdesign een website met een bijbehorend CMS (Content Management Systeem of inhoudsbeheersysteem) ontwikkeld. Op deze pagina zullen we proberen een goed beeld te geven van de mogelijkheden van deze service.

De Website

Het, voor de bezoeker, zichtbare deel van de service is natuurlijk de website. Hier doen we het allemaal voor. Een overzichtelijke website bestaande uit maximaal 25 pagina’s. Pagina’s waarvan u zelf de inhoud eenvoudig kunt aanpassen. Maar ook uw eigen afbeeldingen en links kunt toevoegen. Naast de inhoud is ook de vormgeving van groot belang. Deze moet mooi aansluiten bij uw huisstijl. Ook de vormgeving kunt u zelf eenvoudig aanpassen.

De website heeft als uitgangspunt de vormgeving van de NVD, de rood/zwart/wit kleurstelling zult u waarschijnlijk wel herkennen van het NVD materiaal. En om u een beetje op weg te helpen is de website bij levering al gevuld met wat algemene informatie. Deze informatie is gelijk aan de inhoud van de patiëntenfolder die wordt uitgebracht door de NVD, aangevuld met uw eigen contact gegevens. U bent natuurlijk vrij om deze informatie de gebruiken of door uw eigen inhoud te vervangen.

Bekijk hier de standaard website.

Het aanpassen van zowel de inhoud als de vormgeving gebeurt in het CMS.

Het CMS

Het CMS kan worden gezien als de achterzijde van uw website. Alleen u (de beheerder) heeft toegang tot het CMS met een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord.

Eenmaal ingelogd kunt u onder een viertal tabs uw gehele website beheren. Grofweg is het CMS op te delen in vormgeving en inhoud.

NVD Site Service CMS kopregelZo stelt u onder de tab vormgeving op zeer eenvoudige wijze de vormgeving van uw gehele website in. Kleurstelling, typografie en uitlijning is allemaal met enkele muisklikken in te stellen.

Als voorbeeld ziet u hiernaast de opties voor de Kopregel. Door simpelweg een positie, kleuren en een lettertype te kiezen bepaalt u de uitstraling van de website. Geen moeilijke codes of omslachtige handelingen.
Onder de tab inhoud kunt u pagina’s toevoegen en/of verwijderen. U kunt de inhoud van pagina’s aanpassen, afbeeldingen en links plaatsen maar ook documenten (in pdf formaat) beschikbaar stellen.

Bij de NVD Site Service beschikt u over een uitgebreide online handleiding waarin alle handelingen, om aanpassingen aan te brengen, uitvoerig worden beschreven. En mocht u er daarmee niet uit komen dan kunt u altijd met uw vraag bij ons terecht. Wij zullen u dan met raad en daad verder helpen om het gewenste resultaat te bereiken.

Om u een indruk te geven van mogelijkheden presenteren wij hier een viertal voorbeelden.

Voorbeeld website 1Voorbeeld website 2Voorbeeld website 3De Service

Om gebruik te maken van de NVD Site Service sluit u een abonnement af met de Spinnerij webdesign. Wij installeren en onderhouden de software en zijn het aanspreekpunt bij eventuele vragen en/of ondersteuning bij het gebruik van het CMS.

Op de pagina “De kosten” leest u meer over de verschillende abonnementen en de daarbij horende kosten.

Als u zicht wilt aanmelden vul dan het aanmeldformulier in.